سلامتی

الگوی رژیم غذایی التهابی مرتبط با پیری مغز | تغذیه سالم

الگوی رژیم غذایی التهابی مربوط به پیری مغز

محققان می گن که کشف یه قطعه کلیدی از پازل در رابطه بین رژیم غذایی و زوال عقل هست. اونا یه الگوی غذایی خاص رو به نشانگرهای التهابی خون در رابطه کردن

علاوه بر این، اونا نشون دادن که در بزرگسالان سالخورده که اینجور رژیم غذایی رو دنبال می کردن حجم ماده خاکستری مغز کمتر بود و کارکرد شناختی ناخودآگاه اونا بدتر بود. اونا به این نتیجه رسیدن آدمایی که از مقدار امگا ۳، کلسیم، ویتامین E، ویتامین D و ویتامین B5 و B2 کمتری مصرف می کنن دارای بیومارکرهای التهابی بیشتری هستن. 

دکتر Gu پژوهشگ Yian Gu، PhD، در دانشگاه کلمبیا و موسسه تحقیقاتی کشف مریضی فراموشی Taub و پیری مغز، نیویورک، به Medscape Medical News گفت: یه الگوی غذایی التهابی، "واسه مغز و شناخت بده."
این مطالعه در کنفرانس بین المللی انجمن انجمن فراموشی (AAIC) 2017 ارائه شده.
دلایل نشون داده شده به وسیله دکتر Gu، نشون میده که عوامل رژیم غذایی مانند ماهی، آجیل، اسیدهای چرب غیر اشباع اسیدهای چرب امگا ۳، فولات و هم رژیمای غذایی مدیترانه ای با خطر پایین تر واسه مریضی فراموشی و سلامت مغز در سالمندان همراه س  اون گفت، دلایل دیگه نشون میده که خیلی از غذاها و مواد مغذی باعث فرایندهای التهابی می شه.
بقیه تحقیقات التهاب طولانی رو به افزایش خطر دچار شدن به AD ( مریضی الزایمر) در رابطه می کنه گروه دکتر Gu قبلا رابطه بین افزایش سطح پروتئین عکس العمل پذیر C (CRP) و اینترلوکین ۶ (IL6) و بدتر شدن شناخت و حجم مغز کوچکتر رو نشون داد.
اما هیچکدام از این تحقیق به این نتیجه نرسیده که رژیم غذایی با تغییر التهاب در مغز و سلامت شناختی تاثیر میذاره.
دکتر Gu گفت: هیچ مطالعه به صورت رسمی آزمایش نمی کنه که رابطه رژیم غذایی با شناخت و یا مغز، در واقع به دلیل التهاب باشه.
مطالعه مقطعی نوین شامل ۳۳۰ بزرگسال سن و سال دار از مطالعه تصویری پروژه پیری جامعه واشنگتن هیتز- اینوود بود محققان در این شرکت کنندگان، انجام اسکن مغناطیسی ساختاری و اندازه گیری سطوح بیومارکرهای التهابی CRP و IL6 رو اندازه گیری کردن.
شرکت کنندگان در این مطالعه یه پرسشنامه شامل ۶۱ عدد مواد غذایی رو که در طول سال گذشته در مورد مصرف مواد مغذی مطرح شد، تکمیل کردن.
از این اطلاعات، محققان از یه مدل آماری واسه ایجاد الگوی تغذیه ای (INP) استفاده کردن.
دکتر Gu گفت: INP از پایهً یه ترکیب خطی از ۲۴ ماده مغذی است هر کدوم با وزن متفاوت در INP مثلا، امگا ۳ به طور منفی بارگذاری شده در این الگو مصرف کمتر امگا ۳ به نمره INP بالاتر کمک می کنه.
شرکت کنندگان در این تحقیق هم تحت آزمایش عصب شناسی قرار گرفتن و حافظه، زبون، سرعت اجرایی و کارکرد مکانی رو آزمایش کردن از این نمرات آزمون، محققان نمره متوسط شناخت مخلوط رو واسه هر کدوم از شرکت کنندگان محاسبه کردن.
مطالعه نشون داد که INP با سطح CRP (P = .009) و سطح IL6 (P <.0001) رابطه مثبت داره.
آدمایی که سالهای تحصیلات کمتری دارن INP تقریباً بالا دارن INP واسه آمریکاییای آفریقایی ( P <.0001) و  Hispanic هیسپانیک (P = .003) نسبت به سفید پوستان بالاتر بود.
موشکافی رابطه زیادی بین INP و کارکرد فضایی (P = .015) و حجم کل ماده خاکستری (P = .002) پس از تنظیم واسه سن، جنس، نژاد یا قومیت، وضعیت APOE4، مصرف کالری، شاخص توده بدن و همراهی عروقی داشت.
محققان به این نتیجه رسیدن که داشتن یه حجم ماده خاکستری کوچکتر ممکنه توضیح این باشه که به چه دلیل کسائی که مواد مغذی التهابی مصرف می کنن دارای شناخت فضایی بدتر هستن.
کیت فارگو، دکتر برنامه ریزیای علمی در انجمن فراموشی، گفت: این مطالعه مهمه، چون "حالا شما ارتباطی با تفاوتای قابل اندازه گیری بیولوژیکی دارین."
"اگه شناخت شما ضعیف باشه میدونیم که باید چیزی به دست بیاریم اما این یه نوع جعبه مشکی س روشن نیس که چه اتفاقی میفته. حالا می تونین سطح این پروتئینا رو در بدن اندازه گیری کنین.
این یافته های نوین نشون میده که مداخلات که باعث کاهش نشانگرهای التهابی می شن، به درد بخور هستن. دکتر فرگو گفت: این به ما بعضی از ایده ها رو درباره مسیرهایی میده که ممکنه درگیر باشن و وقتی که شناخته شدن ممکنه نه فقط از راه یه رژیم سالمتر بلکه ممکنه با دارو هم دخالت شه دکتر فارگو گفت: دست کم، ممکنه بعضی از اهداف واسه کار با اونا وجود داشته باشه.

هیچ پیشنهاد ای واسه رژیم غذایی نشد

دیوید Knopman، استاد پزشکی اعصاب، Mayo درمانگاه، روچستر، مینه سوتا که تو یه نشست مطبوعاتی واسه تحقیق دکتر Gu برگزار شد گفت: به دلیل اینکه این مطالعه مقطعیه نمیشه از اون واسه جفت و جور پیشنهادای غذایی استفاده کرد.

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *